Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Φορολογικές δηλώσεις: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ΕΝΦΙΑ και μείωση προκαταβολής φόρου

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ρυθμίσεις των οφειλών στην εφορία. ΕΝΦΙΑ, μειώσεις προκαταβολής φόρου και ό,τι άλλο χρειάζεται, όπως τα εξηγεί ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

Η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ισχύει έως τις 28 Αυγούστου 2020 προκειμένου, όπως σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων έληγε στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, εκκρεμούσε η κατάθεση του 25% του συνόλου κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση για έναν ακόμη μήνα.

Μπορεί ο χρόνος να κυλάει ήδη αντίστροφα για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, σύμφωνα με΄τα διαθέσιμα στοιχεία, πάνω από 800.000 φορολογούμενοι, το 10% του συνόλου των υπόχρεων, δεν έχει υποβάλει ακόμη τη φορολογική δήλωση.

Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να δουν αναλυτικά το νέο δοσολόγιο πληρωμών του φόρου εισοδήματος στους λογαριασμούς που διαθέτουν στο Τaxis, πατώντας πάνω στον σύνδεσμο της προσωποποιημένης πληροφόρησης και να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να εξοφλήσουν τον φετινό λογαριασμό.

Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε για τις ρυθμίσεις των οφειλών στην εφορία. ΕΝΦΙΑ, μειώσεις προκαταβολής φόρου και ό,τι άλλο χρειάζεται, όπως τα εξηγεί ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By