Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Φόρος 10% στα εισαγόμενα μερίσματα ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που επλήγησαν από τις φωτιές στο Μάτι και για το 2019 προβλέπει πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

Παράλληλα, κατατέθηκε και η διάταξη με την οποία απαλλάσσονται και από την εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά που έλαβαν οι αμειβόμενοι με ειδικό μισθολόγιο στο Δημόσιο. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά σε μια κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα έχουν απαλλαγεί με παλαιότερη διάταξη από την φορολογία με τις γενικές διατάξεις καθώς θεσπίστηκε αυτοτελής φορολόγηση 20%.

Με άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου επαναθορίζεται το πλαίσιο για την επιβολή της εισφοράς στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και θα ισχύει και από το έτος 2020 και μετά. Η εισφορά θα επιβάλλεται στην εισαγωγή του συναλλάγματος που πραγματοποιούν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του άρθρου 25 του νόμου 89/1967, είτε αυτό είναι σε ευρώ είτε σε άλλο νόμισμα. Επίσης, επιβάλλεται φόρος 10% στα μερίσματα που εισπράττουν από φέτος τα φυσικά πρόσωπα από ναυτιλιακές επιχειρήσεις του άρθρου 25 του νόμου 89/67 καθώς και στα μπόνους που εισπράττουν από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By