Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Φορτηγάκι με εκρηκτικά κοντά στο γήπεδο που θα διεξαγόταν το Γερμανία – Ολλανδία

Το φορτηγάκι φέρεται να ήταν βαμμένο σαν ασθενοφόρο

germania

Για φορτηγάκι με εκρηκτικά κοντά στο γήπεδο του Ανόβερου, όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων Γερμανίας και Ολλανδίας, κάνουν λόγο γερμανικά ΜΜΕ και το δίκτυο RT.

Το φορτηγάκι μάλιστα, φέρεται να ήταν βαμμένο σαν ασθενοφόρο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο αγώνας, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί παρουσία της καγκελαρίου “Αγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε λόγω απειλής για βόμβα, με το γήπεδο να εκκενώνεται άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να βρισκόταν ήδη στο γήπεδο, με τις αρχές να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.

Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ” όψιν.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο

Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας – Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By