Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Φωτιά Χανιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάνδανο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη, καθώς μαίνεται η φωτιά στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο Δήμο Κανδάνου – Σελίνου, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) καίγοντας χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση και αναζωπυρώθηκε την Πέμπτη.

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα 38 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 άτομα προσωπικό καθώς και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 70 άτομα, ενώ παραμένουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews.gr, η φωτιά πλέον δεν κατευθύνεται μόνο προς Ελαφονήσι αλλά φαίνεται να γυρνάει πάλι και προς Σκλαβοπούλα, γι’αυτό και εκκενώθηκε η περιοχή της Σκλαβοπούλας, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τόσο το Ελαφονήσι όσο και το Κεδρόδασος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, τις οποίες μετέδωσε το zarpanews, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Η Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιώσει, μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By