Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Έντονη ανησυχία για το τοξικό νέφος – Κάτοικοι με ζαλάδες και εμετούς

Η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου. Πλέον, έχει τεθεί υπό έλεγχο. Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Έντονη είναι η ανησυχία της Περιφέρειας Αττικής και των επιστημόνων για το τοξικό νέφος που αιωρείται στον ουρανό της Αττικής, μετά τη χθεσινή φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι κάτοικοι της περιοχής εμφάνισαν σήμερα ένα ελαφρύ τσούξιμο στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ωστόσο, χθες, υπέφεραν, και ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, παρουσίασαν πιο σοβαρά συμπτώματα όπως ζαλάδες και εμετούς.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν ερμητικά κλειστά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, βρεγμένες πετσέτες στις χαραμάδες, και κλιματιστικό στην λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα.

Στην περιοχή σήμερα κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι, ενώ όσοι έχουν βγει προσπαθούν να είναι προσεκτικοί και δηλώνουν ότι αναπνέουν με δυσκολία.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την κάμερα καιρού στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, που δείχνει πώς εξαπλώνεται ο τοξικός καπνός στον Αττικό ουρανό.

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες, όμως, μπορούν, πλέον, να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By