Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτιά στην Αρκαδία: Αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία – Μάχη να μη φτάσει στο Μαίναλο

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε η φωτιά να μην περάσει στο όρος Μαίναλο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι κοντά στο χωριό Λιβαδάκι και τον ποταμό Λάδωνα.

Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα, ενώ το ρωσικό Beriev έκανε ρίψη κοντά στην περιοχή Τρανή Λάκκα. Παράλληλα, ελικόπτερα Έρικσον ανεφοδιάστηκαν στον ποταμό της περιοχής, ενώ στο σημείο φαίνεται να επιχειρεί – κατά το nafpaktianews – και το μεγαθήριο Ιlyushin που ήρθε χθες από τη Ρωσία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπόυλος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις νέες αναζωπυρώσεις και τόνισε την αγωνία των ανθρώπων της περιοχής να μην περάσει η φωτιά στο ζωτικής σημασίας όρος Μαίναλο. Ο ίδιος εκτίμησε πως το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε από την Ηλεία ξεπερνά τα 10.000 χλμ.

«Το μέτωπο είναι πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα πυκνό δάσος. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στα όρια του μετώπου και οικισμοί οι οποίοι έχουν εκκενωθεί. Η προσπάθεια γίνεται για να μηδενίσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και να περιορίσουμε τις καταστροφές των περιουσιών. Εκτιμώ ότι αν και υπάρχουν άνεμοι θα περιοριστεί το μέτωπο» σημείωσε.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη φωτιά της Αρκαδίας τραυματίστηκαν, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με μικρά εγκαύματα.

Οι πυροσβέστες με τα αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στη Δάφνη Αρκαδίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Ο πυροσβέστης με τα εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

By