Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίνε πολλές μικρές εστίες – Σε ετοιμότητα οι Θρακομακεδόνες, στους δρόμους οι κάτοικοι

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα η χώρα καθώς οι πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Αλεξανδρούπολη και Βοιωτία συνεχίζουν να καίνε δασικές εκτάσεις και περιουσίες.

Οι φλόγες είναι 10 χιλιόμετρα από το καζίνο ενώ ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές ώστε να κατασβέσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο ενώ στη μάχη από σήμερα το πρωί έχουν «ριχθεί» και τα εναέρια μέσα και ο Στρατός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, λίγο μετά στις 3 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση ξεκίνησαν να φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση. Το μέτωπο εντοπίζεται στα αριστερά της Πάρνηθας με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα στις 03:58 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες τα σπίτια τους.

By