Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτιά στο γραφείο Παρασκευόπουλου στο ΑΠΘ

«Η Κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται. Η προσπάθεια για δικαιοσύνη, καθώς και για ασφαλείς και ανθρώπινες φυλακές με στόχο την κοινωνική επανένταξη, θα συνεχιστεί»

paraskevopoulos1

Μικρής έκτασης φωτιά σημειώθηκε στο γραφείο τού υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου, στη Νομική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όταν άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υλικό στην πόρτα του γραφείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, γύρω στις 12 παρά 20 μετά το μεσημέρι ομάδα 3-5 ατόμων πέταξε εύφλεκτο υλικό στην πόρτα του γραφείου, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά, η οποία έγινε άμεσα αντιληπτή από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Η φωτιά κατασβέστηκε, ενώ έρευνες για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

Σήμερα το πρωί εξερράγη βόμβα μολότοφ στο -μέχρι πρόσφατα- πανεπιστημιακό γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται. Η προσπάθεια για δικαιοσύνη, καθώς και για ασφαλείς και ανθρώπινες φυλακές με στόχο την κοινωνική επανένταξη, θα συνεχιστεί».

By