Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Φωτογραφίες από Σχοινιά: Κομμένα τα καλώδια της ΔΕΗ πάνω στα οποία έπεσε το ελικόπτερο

Γιατί το ψεκαστικό πετούσε τόσο χαμηλά;

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την τραγωδία της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου με τους δύο νεκρούς και αυτό που κυριαρχεί είναι, γιατί πετούσε τόσο επικίνδυνα χαμηλά.

To protothema.gr έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος και καταγράφει με φωτογραφίες την κολώνα της ΔΕΗ, δίπλα από την οποία φαίνεται πως πέρασε το ψεκαστικό, καθώς έκοψε τα καλώδια της. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ήταν τόση η ορμή του ελικοπτέρου που τα κατέστρεψε.

Κατεστραμμένα καλώδια της ΔΕΗ εντοπίστηκαν σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο:

Δείτε τα κομμένα καλώδια στο έδαφος:

Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55, ενώ ο υπάλληλος ασφαλείας του πάρκου Σχοινιά ήταν κάτοικος Μαραθώνα και γνωστός στης περιοχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By