Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

“Φούσκα” η διαταγή πληρωμής που ισχυρίζονται κατα της Σίσσυς Φειδά

ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ – ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

Το Μονομελές Πλημμ/κειο της Αθήνας δίκασε την 06/03/2018 τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο δικαστικός επιμελητής Παύλος Καλκιτανίδης κατά του γνωστού επιχειρηματία της εστίασης Γιώργου Ανδρίτσου και συζύγου της γνωστής διακοσμήτριας Σίσσυ Φειδά και απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και άσκησης παράνομης βίας που αντιμετώπιζε ενώ τον έκρινε ένοχο σε πρώτο βαθμό μόνο για τις πράξεις της εξύβρισης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απλής σωματικής βλάβης και του επέβαλλε τις ελάχιστες προβλεπόμενες ποινές για τις εν λόγω πράξεις, ήτοι συνολικά δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο Γιώργος Ανδρίτσος άσκησε ήδη έφεση κατά της απόφασης και θεωρεί όπως μας δήλωσε ότι στο εφετείο θα δικαιωθεί πλήρως ενώ παράλληλα εκκρεμεί και μήνυση της συζύγου του Σίσσυς Φειδά κατά του δικαστικού επιμελητή για πολλά αδικήματα και μεταξύ άλλων και για παράβαση καθήκοντος.

Για να πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Σίσσυ Φειδά είχε μπει το 2010 συνεταίρος στην ομόρρυθμη εταιρεία που εκμεταλλευόταν ένα καφέ-εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό με το όνομα ADAMO (το παλιό «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ») και κατείχε σε αυτήν το ποσοστό του 15% στην οποία δυστυχώς εκ λάθους ορίσθηκε ομόρρυθμο μέλος αντί για ετερόρρυθμο μέλος. Στην εταιρεία αυτή δεν είχε ποτέ την διαχείριση και ποτέ δεν ήρθε σε καμία συμφωνία με κάποιον προμηθευτή ούτε με κάποιον εργαζόμενο. Στην συγκεκριμένη εταιρεία, ο συνέταιρος της (ομόρρυθμος εταίρος κατά 41%) και αποκλειστικός διαχειριστής της εταιρείας ήρθε σε συμφωνία με την γνωστή εταιρεία ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία καφέ. Όπως είναι γνωστό σε όλους τους δραστηριοποιούμενους στην αγορά, τη συγκεκριμένη εποχή όλες οι εταιρείες καφέ προκειμένου να έρθουν σε συμφωνίες με τα καλά καφέ, έδιναν χρήματα μπροστά προκειμένου να αποκτήσουν ισχυρά σημεία προβολής και αποκλειστικότητα στην προμήθεια. Ο συνεταίρος της Σίσσυς Φειδά και αποκλειστικός τότε διαχειριστής της εταιρείας, είχε εκείνη την εποχή στην κατοχή του ακόμη δυο πολύ γνωστά καφέ στην περιοχή της Αθήνας και έτσι κατάφερε να αποσπάσει από την εταιρεία ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. μια μεγάλη χορηγία 400.000 Ευρώ περίπου για όλα του τα μαγαζιά και όχι μόνο για το ADAMO.

Μετά από την λειτουργία 2 χρόνων και λόγω της κακοδιαχείρισης του καφέ-εστατορίου από τον συνεταίρο και διαχειριστή, άρχισαν τα προβλήματα στην εταιρεία και οι ενοχλήσεις από το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τους προμηθευτές και τους εργαζομένους. Στην συγκεκριμένη εταιρεία, εκτός από την Σίσσυ Φειδά που βρέθηκε μπλεγμένη ως ομόρρυθμη εταίρος και έχασε τα χρήματα που έβαλε, ήταν συνεταίρος κατά 44% και ο ιδιοκτήτης του χώρου του καφέ-εστιατορίου που και αυτός και η σύζυγός του ταλαιπωρούνται ακόμη στα δικαστήρια για την συγκεκριμένη εταιρεία σε δίκες με τον έτερο συνεταίρο και διαχειριστή. Όπως γνωρίζουμε το ίδιο συμβαίνει και στους λοιπούς συνεταίρους του συγκεκριμένου διαχειριστή στις άλλες κοινές επιχειρήσεις για τα άλλα του μαγαζιά.

Μετά τις ενοχλήσεις και την αποκάλυψη της κακοδιαχείρισης και των χρεών που είχε δημιουργήσει ο συνέταιρος τους, η Σίσσυ Φειδά και ο ιδιοκτήτης του χώρου, πήραν την απόφαση να κλείσουν το καφε-εσταιτόριο ΑDAMO στο τέλος του 2012 προκειμένου να σταματήσουν τα χρέη και να περιοριστούν οι ζημίες.

Σε όλα τα ποινικά δικαστήρια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αφορούν στα χρέη της εταιρείας προς τους προμηθευτές, τους εργαζομένους, το ΙΚΑ και το Δημόσιο, επιταγές κλπ. η Σίσσυ Φειδά έχει αθωωθεί και ο διαχειριστής της εταιρείας έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε ποινές σωρευτικά πάνω από 4-5 χρόνια.

Ως προς τις διαταγές πληρωμής της ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., που αφορά στα περίπου στο ποσό των 400.000€ που αναπαράγεται σε site και εφημερίδες, η ίδια η προμηθευτρια εταιρεία που προσπαθεί να πάρει πίσω τα λεφτά της πράττοντας σωστά γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλη τρύπα στα ταμεία της, έχει δώσει έγγραφο στην Σίσσυ Φειδά που αναφέρει ότι ουδεμία απαίτηση έχει η εταιρεία ΚΑΦΕΑ από την Σίσσυ Φειδά και δεν επιθυμεί την εκτέλεση των διαταγών πληρωμής εναντίον της.

Σας παρουσιάζουμε το έγγραφο της συγκεκριμένης εταιρείας που αποδεικνύει την απαλλαγή της Σίσσυς Φειδά για τις συγκεκριμένες διαταγές πληρωμής.

Ο δικαστικός επιμελητής που ισχυρίσθηκε (την εποχή που σημειωτέον απείχαν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους και επομένως και από τις εντολές προς κατάσχεση στους επιμελητές) ότι είχε πάρει εντολή για εκτέλεση των διαταγών πληρωμής της ΚΑΦΕΑ κατά της Σίσσυς Φειδά επιχείρησε χωρίς να παρουσιάσει την σχετική εντολή προς εκτέλεση να εισέλθει στην μισθωμένη οικία του Γιώργου Ανδρίτσου συνοδεία δύο «φουσκωτών» και να κατασχέσει ό,τι βρει μέσα. Την εποχή που έγινε το περιστατικό η διακοσμήτρια ήταν ετοιμόγεννη (γέννησε μετά από 5 ημέρες) και ο Ανδρίτσος προσπάθσε να προστατέψει τη σύζυγό του από τη λεκτική και ψυχολογική βία του επιμελητή και των συνοδών του και για το λόγο αυτό δεν επέτρεψε την είσοδό τους στο σπίτι του και τον απώθησε όταν αυτός προσπάθησε να εισέλθει βίαια. Εμμέσως και το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο Ανδρίτσος δεν άσκησε παράνομη βία στον επιμελητή ούτε του προξένησε κάποια επικίνδυνη σωματική βλάβη όπως ισχυριζόταν ο επιμελητής αλλά έδρασε έτσι όπως έδρασε για να προστατεύσει την οικογένειά του γι’ αυτό και τον απάλλαξε από τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Επειδή όμως πάνω στη συμπλοκή σχίσθηκε η μπλούζα που φορούσε ο επιμελητής του καταλογίσθηκε φθορά ξένη ιδιοκτησίας, απλή σωματική βλάβη, εξύβριση κ.λπ. με τις ελάχιστες όμως ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, οι οποίες είναι και με αναστολή, δεν είναι ασφαλώς τελεσίδικες και ενδέχεται να πέσουν στο εφετείο αργότερα.

Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η συνέχεια με το δικαστικό επιμελητή καθώς δεδομένου ότι η ΚΑΦΕΑ δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να εκτελέσει τις διαταγές πληρωμής κατά της Σίσσυς Φειδά ο δικαστικός επιμελητής και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΚΑΦΕΑ θα πρέπει να εξηγήσουν στο δικαστήριο και στα αρμόδια πειθαρχικά τους όργανα πως και με τίνος πρωτοβουλία και κίνητρο κινήθηκαν εναντίον της Σίσσυς Φειδά την εποχή εκείνη εν μέσω μάλιστα πολύμηνης δικηγορικής αποχής

By