Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

«Φουλ επίθεση» Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ

«Πυρά» κατά του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατηγορώντας το Ταμείο για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι αν τον διαγωνισμό για το «Ελ. Βενιζέλος» τον έκανε το υπουργείο τώρα «θα είχε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα».

Για την Εγνατία ο υπουργός Υποδομών είπε ότι οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν την κατάλληλη τεχνική επάρκεια αναφερόμενος στην εμπλοκή που υπάρχει στην παραχώρηση σχετικά με την συμμετοχή του αυτοκινητοδρόμου στο δορυφορικό αναλογικό σύστημα διοδίων που σχεδιάζει το υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σπίρτζης εξαπολύει επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Αντίθετα η κόντρα του υπουργού με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόσφατα ο ίδιος είχε αφήσει αιχμές σχετικά με τον διαγωνισμό για την Εγνατία, λέγοντας πως «κάποιοι» δεν θέλουν να επιτευχθεί υψηλό τίμημα.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τους Θεσμούς ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τα τεχνικά κλιμάκια για τα σύστημα διοδίων και για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μιλώντας για το Ελληνικό ο υπουργός δήλωσε ότι η προχωρά η εκκένωση του χώρου καθώς η μεταφορά του αμαξοστασίου της ΟΣΥ μπορεί να ολοκληρωθεί και νωρίτερα από τον Ιούνιο, ενώ προχωρά κανονικά και η μεταφορά της ΥΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By