Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Φρ. Ραγκούσης: «Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Ρωμανού έσπασε»

«Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες»

ragousis

«Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και του Ρωμανού για να μην αρχίσει την απεργία δίψας. Όπως λύση είναι και το «βραχιολάκι«», τόνισε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μετά τη γνωστοποίηση της απόρριψης από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, της αίτησης αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά το οποίο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Ν. Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

«Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό. Αυτοί που έχουν την εξουσία να σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη θέσπιση της διάταξης για τον Νίκο Ρωμανό», πρόσθεσε ο δικηγόρος του απεργού πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, απέρριψε το αίτημα του Ρωμανού, καθώς έκρινε ότι το συμβούλιο έκανε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων που απαιτούν για τους υπόδικους τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προφυλάκιση. Επίσης, η κ. Θεοδώρου έκρινε αβάσιμους τους υπόλοιπους προβαλλόμενους λόγους από την πλευρά του Ρωμανού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By