Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Φραγκιαδάκης: Η άντληση κεφαλαίων θα «ξεκλειδώσει» την επίλυση προβλημάτων

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

ethniki-trapeza-logotupo-arxeio

«Αντλώντας τα αναγκαία κεφάλαια, είμαστε σίγουροι πώς «ξεκλειδώνουμε» τη σωστή αντιμετώπιση της οικονομικήs  κατάστασης και δίνουμε τη δυνατότητα επίλυσηs προβλημάτων, όπως  τα δάνεια σε καθυστέρηση και n μειωμένη ρευστότητα».

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Οι κεφαλαιακές ανάγκες ορίστηκαν βάσει ενός εξαιρετικά δυσμενoύς  σεναρίου stress test, έτσι ώστε οι τράπεζες να είναι ανθεκτικές ακόμα και στο χειρότερο πιθανό σενάριο. Η αυστηρότητα αυτή εγγυάται πως το τραπεζικό σύστημα θα αντέξει στα δύσκολα, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση ομαλής έκβασης των πραγμάτων, ή ακόμα και στην καλύτερη έκβαση των πραγμάτων, θα υπάρξει σημαντικό πλεονέκτημα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκιαδάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Είναι σημαντικό να γίνει από όλουs αντιληπτό ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σπίτια των δανειοληπτών, καθώς κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τον σκοπό λειτουργίας τουs.

Το ουσιώδες λοιπόν, είναι να δοθούν στουs δανειολήπτες λύσειs που θα τουs βοηθήσουν να γίνουν ενήμεροι, λαμβάνονταs υπ” όψιν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Αυτό που όμωs δεν είναι δίκαιο είναι κάποιοs να διαθέτει κεφάλαια και να μην εκπληρώνει τιs δανειακέs του υποχρεώσειs. Πρέπει να εμπεδωθεί μια φιλοσοφία πληρωμών προs το συμφέρον όλων»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By