Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Φρενίτιδα για ένα Βig Μac στη Ρωσία σε τιμή έως και $36!

Τις δραστηριότητές της στη Ρωσία ανέστειλε η McDonald’s, με αποτέλεσμα περισσότερα από 800 καταστήματα να βάλουν προσωρινά λουκέτο – Στη μαύρη αγορά πωλούνται burger και οι χάρτινες σακούλες των McDonald’s

Λίγο αφότου, η αμερικανική αλυσίδα fast food McDonald’s ανακοίνωσε πως προχωρά στο κλείσιμο 800 και πλέον, καταστημάτων της στη Ρωσία, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, έσπευσαν να πουλήσουν προϊόντα της εταιρείας στη μαύρη αγορά.

Στην Avito, για παράδειγμα, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα αγγελιών στη Ρωσία, καθώς και τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, οι καταχωρήσεις για προϊόντα όπως Big Mac και McMuffins, κατέγραψαν σημαντική αύξηση.

Ένας Ρώσος πουλούσε ένα Big Mac για περίπου 36 δολάρια. Σημειώνεται, πως στη Ρωσία, το μπιφτέκι κοστίζει συνήθως 135 ρούβλια δηλαδή, σχεδόν, μόλις, 1 δολάριο. Ανάμεσα στις αγγελίες και μία για το περίφημο «πρωινό από τα McDonald’s», που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανητές πατάτες και σάλτσες – πωλούνταν για περίπου 18 δολάρια.

Ένας πωλητής δήλωνε διατεθειμένος να προσφέρει συγκεκριμένα είδη και προϊόντα της δημοφιλούς εταιρείας, «σε εκείνους που θέλουν να απολαύσουν για μία τελευταία φορά τη γεύση μιας περασμένης εποχής». Υπάρχουν άτομα τα οποία προσπαθούν να πουλήσουν στο Διαδίκτυο ακόμη, και την χαρακτηριστική χάρτινη σακούλα της εταιρείας, με κόστος που αγγίζει τα 373 δολάρια. Ένα γυάλινο ποτήρι των McDonald’s πωλούνταν έναντι 74 δολαρίων.

Το γεγονός ότι η γνωστή αμερικανική αλυσίδα fast food προχώρησε στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία, προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες, την έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων πολιτών. Στο μεταξύ, λίγο πριν τα καταστήματα κατεβάσουν ρολά, τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν έξω από αυτά, προκειμένου οι πολίτες να γευτούν για μια τελευταία φορά, τα αγαπημένα τους Βig Μac.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, ο Ceo της McDonald’s, Κρις Κεμπτσίνσκι, σε ενημερωτικό του σημείωμα προς τους εργαζομένους της εταιρείας, στις 8 Μαρτίου δήλωσε, πως είναι αδύνατο να προβλέψει πότε θα ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα της αλυσίδας, η εταιρεία παρόλα αυτά, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τις εξελίξεις.

By