Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Φρένο» στα διαζύγια λόγω… κόστους θέλει να βάλει η Δανία

Πριν από λίγους μήνες, το διαζύγιο στη Δανία «έβγαινε» με μερικά κλικ μέσω Ιντερνέτ.

Από τον Απρίλιο όμως, η χώρα, μία από τις πιο προοδευτικές στον τομέα του οικογενειακού δικαίου, αποφάσισε να καταστήσει την διαδικασία πιο σκληρή.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι παράλληλα η μείωση του ποσοστού των διαζυγίων στη Δανία, το τρίτο υψηλότερο στην Ε.Ε . Ωστόσο, το διαζύγιο σημαίνει στην πράξη, δύο σπίτια, πρόσθετες αμοιβές για τα παιδιά … Εν ολίγοις, ο χωρισμός ενός ζευγαριού επιβαρύνει οικονομικά το κράτος.

Για τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει τελικά να πάρουν διαζύγιο, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικτυακή πορεία «συνεργασίας μετά το διαζύγιο » για να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τα παιδιά.

«Αυτό συμβαίνει για να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις των παιδιών και να διαχειριστούμε τη γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο», όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος Γκερτ Μάρτιν Χαλντ.

«Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το άγχος και η κατάθλιψη όλων των εμπλεκομένων. Ορισμένα παραδείγματα του προγράμματος: Ελέγξτε το θυμό σας προς τον πρώην σύζυγό σας και λύστε το πρόβλημα με τα ποιος θα έχει τα παιδιά την ημέρα των γενεθλίων…», προσθέτει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By