Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Φρίκη στην Τουρκία: Άνδρας δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του μπροστά στην κόρη τους

Αποτροπιασμό προκαλεί στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η εν ψυχρώ δολοφονίας μιας γυναίκας, της Εμινέ Μπουλούτ, μπροστά στα μάτια της κόρης της, σε καφέ, στο Κιρίκκαλε.

Δράστης της δολοφονίας είναι ο πρώην σύζυγός της, με τον οποίο είχε ορίσει συνάντηση στην καφετέρια, μαζί με την κόρη της. Ο Μπαράν μαχαίρωσε 20 φορές τη σύζυγό του ενώπιον των παρευρισκομένων, αλλά και της κόρης του και προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο μπαίνοντας σε ταξί.

Μάλιστα, είπε στον ταξιτζή ότι είναι γεμάτος αίματα επειδή «σκότωσε ένα ζώο».

Η άτυχη Εμινέ δεν τα κατάφερε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και ξεψύχησε.

Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης υποστήριξε ότι το έγκλημα οφειλόταν στην τιμή του, καθώς η τιμή ενός πολίτη, με βάση την τουρκική νομοθεσία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό στοιχείο. «Μπορεί κάποιος να μετανιώσει εάν διακυβεύεται η τιμή του» ήταν τα λόγια του, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν, σύμφωνα με το Demirören News Agency.

Η Τουρκία έχει συγκλονιστεί από το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει όσα έγιναν μετά τη δολοφονία.

Στα πλάνα φαίνεται η Εμινέ, με το στήθος της γεμάτο αίματα να κλαίει και να λέει «Δεν θέλω να πεθάνω». Η μικρή της κόρη κλαίγοντας μιλά στη μητέρα της: «Μαμά, σε παρακαλώ, μην πεθάνεις».

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς τη μαμά μου. Πώς να πάω για ύπνο χωρίς αυτήν;», είπε αργότερα το 9χρονο κορίτσι, που καλείται να αντιμετωπίσει τη δική του σκληρή μοίρα.

Η φρικτή δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες από την Τουρκία χάνουν τη ζωή τους λόγω βίας που τους ασκείται από άνδρες, που είναι συνήθως πρώην σύντροφοι ή σύζυγοι.

Το βίντεο προκάλεσε την παρέμβαση πολιτικών, κομμάτων, πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, που εκφράζουν την οργή τους για τη βία κατά των γυναικών, που πλέον έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί Προσοχή! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By