Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

FΤ: Έτοιμος για συμβιβασμό ο Τσίπρας

«Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές»

Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem (L) speaks with Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis as they arrive to take part in an European economic and financial affairs (ECOFIN) meeting at the European Council in Brussels, on February 17, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand        (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συμβιβασμό βλέπουν οι Financial Times στην απόφαση του να παραμερίσει από τις διαπραγματεύσεις τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τους FT, ο υπουργός Οικονομικών που μιλά «έξω από τα δόντια» παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις τριών μηνών και την θυελλώδη συνεδρίαση στη Ρίγα.

Οι ανακατατάξεις αυτές σηματοδοτούν και την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να κάνει συμβιβασμούς με τους πιστωτές, καθώς, η Ελλάδα πασχίζει να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς αυτό τον μήνα.

Μάλιστα, οι Financial Times φιλοξενούν και δηλώσεις του Μουχτάμπα Ραχμάν, αναλυτή ρίσκου στο Eurasia Group ο οποίος χαρακτηρίζει την εξέλιξη «θετική για την πιθανότητα συμφωνίας».

«Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του Τσίπρα να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές» προσθέτει με νόημα.

Οι FT κάνουν και ένα μίνι αφιέρωμα στα νέα κεντρικά πρόσωπα, τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, σημειώνοντας ότι και οι δύο τους είναι πιο μετριοπαθείς, ενώ, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι αυτό θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By