Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

FT: H «αναγεννημένη» Ελλάδα τραβά την προσοχή της BlackRock

«Θεαματική βελτίωση» των συνθηκών για τις ελληνικές τράπεζες αναμένει ο ο Κρις Κολούνγκα, κορυφαίο στέλεχος της BlackRock, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αναδυόμενο επενδυτικό προορισμό», σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times .

Ο διευθυντής του τμήματος Αναδυόμενης Ευρώπης εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα «ξεκλειδώσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια» για τη χώρα, η οποία έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα με την επιτυχή επιστροφή της στις αγορές.

Ο κ. Κολούνγκα εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα ενταχθεί τελικώς στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, το οποίο θα σημάνει σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό κράτος κράτος και θα σηματοδοτήσει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα.

Καθώς η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη, τα σύννεφα αβεβαιότητας πάνω από τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών θα διαλυθούν, υποστηρίζει το κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος.

Ο ίδιος, μάλιστα, βλέπει περιθώρια θεαματικής βελτίωσης για τις τραπεζικές μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, οι οποίες αποτιμώνται σήμερα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις ευρωπαϊκές, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δελεαστικές για τους επενδυτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By