Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Φθιώτιδα: Ηλικιωμένη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κλέφτη!

Ο δράστης δε δίστασε να σπρώξει την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια για να ξεφύγει. Συνεργός του τον περίμενε σε μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση…

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της τοπικής Κοινότητας Μάκρης στο Δήμο Μακρακώμης, από το περιστατικό διάρρηξης και απόπειρας κλοπής που έγινε μέρα μεσημέρι στο χωριό τους.

Σύμφωνα με το LamiaReport περίπου στη μία το μεσημέρι, άγνωστος δράστης επιχείρησε να κλέψει από διώροφο σπίτι στην περιοχή, πλην όμως τον κατάλαβαν και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που βρισκόταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στον 1ο όροφο, ανέβηκε να πάρει κάποια πράγματα από τον πάνω όροφο και διαπίστωσε ότι η σίτα της κεντρικής πόρτας ήταν παραβιασμένη.

Φώναξε την κόρη της που ήταν κι εκείνη στον κάτω όροφο και άνοιξε την πόρτα για να δει τι είχε συμβεί. Τότε από το χώρο του μπάνιου πετάχτηκε ένας άνδρας που φορούσε κόκκινο καπέλο και σκούρα ρούχα, ο οποίος την απώθησε βίαια για να μπορέσει να το σκάσει. Πήδηξε τη σκάλα και από τη μάντρα του σπιτιού εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ειδοποιούσαν την αστυνομία, ενώ προς βοήθεια έσπευσε όλο σχεδόν το χωριό, που προσπάθησε να εντοπίσει τον κλέφτη μέσα στα χωράφια. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα κτήματα, κοντά στο γήπεδο, τον δράστη περίμενε μηχανάκι με συνεργό του, μαζί με τον οποίο εξαφανίστηκε με ταχύτητα προς αγροτικό δρόμο.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα και τα περιπολικά του ΑΤ Σπερχειάδας με το Διοικητή Γιώργο Σταθοκώστα να ξεκινά έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό ο κλέφτης δεν πρόλαβε να πάρει κάτι, ενώ το ευτύχημα είναι επίσης ότι από τη βίαια αντίδρασή του δεν τραυματίστηκε η ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε μπροστά του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By