Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Φυλακές Δομοκού: Οι μαχαιριές έπεσαν για την “αρχηγία”

Αρκετή ένταση υπήρξε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση πρώην φυλακισμένων των Φυλακών Δομοκού, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο τον Νοέμβριο του 2018 στην Πτέρυγα Ε’ του 1ου ορόφου του Καταστήματος Κράτησης.

Τότε τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας ήταν και κατηγορούμενος καθώς με τη σειρά του τραυμάτισε συγκρατούμενό του. Ο 34χρονος – σήμερα – Έλληνας κρατούμενος που φέρεται να είχε σχέση με προστασία μαγαζιών της νύχτας, είχε καταφέρει να κόψει το αφτί ενός τσιγγάνου κρατούμενου.

Στο εδώλιο του ΜΟΔ κάθισε επίσης βαρυποινίτης ο οποίος περιγράφεται ως ο άνθρωπος που είχε τον έλεγχο σε κομμάτι των φυλακών και στο παρελθόν είχε υποκινήσει επεισόδια και εξεγέρσεις. Φέρεται να επιτέθηκε στον έτερο κατηγορούμενο μέσα στο κελί του τελευταίου και με τη συμμετοχή των άλλων κρατουμένων είχε καταφέρει να του ρίξει επτά μαχαιριές με αυτοσχέδιο σουβλί.

Άλλωστε όπως προέκυψε και από τη διαδικασία, το επεισόδιο έγινε για την «αρχηγία» της Πτέρυγας, με τον 34χρονο να απαντά σε σχετική ερώτηση της Εισαγγελέως ότι στη Φυλακή έχει τον έλεγχο αυτός που έχει τα χρήματα, σύμφωνα με το LamiaReport.

Για εκείνον, η κατηγορία ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ για την οπλοχρησία και μάλιστα εντός φυλακών τιμωρήθηκε με άλλα δύο χρόνια.

«Δε χρησιμοποιήθηκε κανένα αιχμηρό αντικείμενο στη συμπλοκή», υποστήριξε για τον εντολέα του ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που περιέγραψε πάλη με τα χέρια από τον 34χρονο. Η έφεση πάντως έχει αναστέλλουσα δύναμη και δύναται τον προσεχή Δεκέμβριο να αποφυλακιστεί εκτίοντας στις Φυλακές Μαλανδρίνου, το διάστημα που αναλογεί στην 17ετη κάθειρξη που του έχει επιβληθεί για παλαιότερες περιπτώσεις εκβίασης.

Στον έτερο και βασικό πρωταγωνιστή του επεισοδίου, στον οποίο απαγγέλθηκε η κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, το ΜΟΔ αποφάσισε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών για την οπλοχρησία. Στην αγόρευσή της η συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνα Αρβανίτη, υποστήριξε «ότι έγινε, δεν έγινε με ανθρωποκτόνο πρόθεση», αλλά στόχος του εντολέα της ήταν να φοβίσει τον συγκρατούμενό του. Σημειώνουμε ότι είναι πλέον έγκλειστος στις Φυλακές Κέρκυρας, όπου εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By