Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Φυσικό αέριο: Νέο εκρηκτικό ράλι – Έφτασε στα 242 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι για φέτος κατευθύνεται το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, εντείνοντας τις πιέσεις σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά και απειλώντας να ωθήσει τις σε ύφεση την οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης – σημείο αναφοράς για την Ευρώπη αυξήθηκαν την Παρασκευή αφού έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η αγορά έχει γίνει πιο ανελαστική τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία διακόπτουν τη μεταφορά καυσίμων μέσω ευρωπαϊκών ποταμών και περιορίζουν την παραγωγή υδροηλεκτρικής και πυρηνικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται την στιγμή μάλιστα που οι περικοπές της Ρωσίας πλήττουν την Ευρώπη.

Το ολλανδικό συμβόλαιο για τον επόμενο μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ήταν 0,8% υψηλότερο στα 242,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο Άμστερνταμ, αντιστρέφοντας την προηγούμενη πτώση. Οδεύει προς πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, τη μεγαλύτερη από τα μέσα Δεκεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By