Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γ.Γ. Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΘΕΜΑ 104,6): «Μάσκες του 1,40 πωλούνται πλέον 7 ευρώ!»

Φαινόμενα αισχροκέρδειας με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Κούβαρης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ειδικά για τον Πειραιά, για τον οποίο έχει προσωπική γνώση ο κ.Κούβαρης είπε ότι πακέτα μασκών, που πωλούνταν πριν την κρίση έναντι 1,40 ευρώ, τώρα έχουν φτάσει σε κάποια φαρμακεία στα 6 και 7 ευρώ, σημειώνοντας πάντως ότι γίνονται έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Κούβαρης δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες, καθαριστικά, αντισηπτικά, οινοπνεύματα, βιταμίνη C καθώς η ζήτηση είναι τεράστια. «Υπό το φόβο της απομόνωσης στο σπίτι τους πολλοί θέλουν να έχουν προμήθειες και ζητάνε ακόμη και καραμέλες» είπε χαρακτηριστικά..

Σημείωσε ακόμη ότι πολλοί πολίτες καταφεύγουν στα φαρμακεία ακόμη και για να κάνουν το τέστ για τον κορωνοϊό, μη γνωρίζοντας τη διαδικασία και το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο εργαστήρια γα το σκοπό αυτό.

Ο κ. Κούβαρης είπε ακόμη ότι οι φαρμακοποιοί διατρέχουν κίνδυνο λόγω των επαφών με τους πελάτες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να τους δούμε με ειδικές στολές όπως στην Κίνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By