Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Γ.Κατρούγκαλος: «Καμία νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων»

Τι δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό

tsipras-me-katrougkalo

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων πέραν αυτών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, αν και παραδέχθηκε ότι για το εν λόγω θέμα εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία με τους θεσμούς.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία σε όλα τα θέματα με εξαίρεση το μέτωπο των επικουρικών.

«Η πρότασή μας καλύπτει όλο το έλλειμμα χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη λεγογισμένη αύξηση των εισφορών», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο, όπως θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο, θα ψηφιστεί, «προωθώντας μια γενναία μεταρρύθμιση με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Για τον θόρυβο που προκλήθηκε αναφορικά με τις βουλευτικές συντάξεις ο κ. Κατρουγκαλος είπε ότι δεν θα υπάρξει εξαίρεση των βουλευτών από τον νέο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και διευκρίνισε πως και οι παλιοί βουλευτές θα παίρνουν συντάξεις από τον νέο φορέα.

«Το πολιτικό μήνυμα», συνέχισε, «είναι σαφές, όχι απλώς δεν θέλουμε να προστατέψουμε προνόμια, αλλά όλοι, απολύτως όλοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που θα βασίζεται στους κανόνες της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

By