Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Γ. Κουράκος: Θα υπερψηφίσω τον Σταύρο Δήμα

«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα αυτονόητα»

kourakos

Την απόφασή του να υπερψηφίσει το Σταύρο Δήμα, στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία, καθιστά σαφή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος σε σχετική συνέντευξή του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν σύμφωνο με αυτά που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω καταθέσει προτείνοντας ένα τρίπτυχο: κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2015 για να υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός άργησε να παρέμβει, έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο νωρίς».

Όπως σημειώνει: «Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα αυτονόητα. Είναι τρελό να μην μπορούν να συνομιλούν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να κάτσουμε κάτω να συνεννοηθούμε».

Σε ερώτηση αν η παρούσα Βουλή θα μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά και τις νέες εξελίξεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει: «Δεν το ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω τι θα γίνει. Είναι σίγουρα μεγάλος ο αριθμός 180 και δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πολιτικά «αυτιά» να κάτσουν να ακούσουν και να συνθέσουν. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει σύνθεση, δεν είναι άσπρο- μαύρο, ούτε γκρί».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By