Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τη λαϊκή εντολή

Η ελληνική αντιπροσωπεία στοχεύει στη συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια μέχρι τη Δευτέρα

sakellaridis

Τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, στις πρωινές εκπομπές από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, η αντιπροσωπεία στοχεύει στη συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα διεξαχθεί το Eurogroup. Οι διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια βρίσκονται σε εξέλιξη και -όπως είπε- η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο για να ανταποκριθεί στην λαϊκή εντολή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε στην υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος γιατί έκανε λόγο για «συνέχιση» του υπάρχοντος προγράμματος. Υπογράμμισε ότι παρά τα όσα λέγονταν για ρήξη και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν, δεν έκαναν πίσω και δεν έγραψαν «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη λαϊκή εντολή. Αυτός είναι ο τρόπος για να διαπραγματεύεται μια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση με άλλες χώρες κατά τις επαφές που έχουν στο εξωτερικό, ενώ επανέλαβε ότι δεν έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση, θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία και να μπουν υπογραφές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By