Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Γ.Σακελλαρίδης: «Θα επιχειρήσουμε να κλείσουμε τη συμφωνία εντός 48 ωρών»

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες από σήμερα το βράδυ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

sakellaridis

Η διαφαινόμενη ευρεία επικράτηση του «Όχι» το οποίο ζήτησε και έλαβε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, «λύνει τα χέρια» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να επιχειρήσει να κλείσει, όπως δεσμεύτηκε πριν από τη λαϊκή ψήφο, συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εντός 48 ωρών.

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες από σήμερα το βράδυ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλη προεργασία στο επίπεδο της συμφωνίας και έχουν ανοίξει ζητήματα στο επίπεδο της συμφωνίας και μάλιστα άνοιξαν ζητήματα και αυτή την εβδομάδα ενώ ήμαστε μεσούσης μιας περιόδου, που συζητούσαμε για το δημοψήφισμα”.

Όσον αφορά στις τράπεζες και αν θα ανοίξουν, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι “αυτό είναι το ζητούμενο. Αύριο συνεδριάζει η ΕΚΤ. Η τράπεζα της Ελλάδας θα κάνει αίτημα σήμερα και νομίζουμε ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα ώστε να δοθεί αύξηση στη ρευστότητα από τον ELA. Από εδώ και πέρα δεν συντρέχει λόγος να μην αυξηθεί η ρευστότητα”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By