Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Γ. Σακελλαρίδης: Το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο

Επανέλαβε οτι δεν βοηθά την διαπραγμάτευση το πιστόλι στον κρόταφο

sakellaridis

Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την απόφαση της ΕΚΤ, να μην αποδέχεται από τις 11 Φεβρουαρίου τα ελληνικά ομόλογα.

Τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο, κάτι που, όπως είπε, ανέφερε και ο κ. Ντράγκι στη χθεσινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Έχουμε καλή θέληση», τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και σημείωσε πως «όλοι στις συζητήσεις συμφώνησαν ότι πρέπει να μας δοθεί ο χρόνος». Υπάρχει κοινό έδαφος που γνωρίζει ο κ. Σόιμπλε, επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Προσερχόμαστε στον διάλογο με διάθεση συναντίληψης. Η Ελλάδα δεν εκβιάζει,ούτε εκβιάζεται.’Εχει βούληση και αποφασιστικότητα για αμοιβαία επωφελή λύση».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση της ΕΚΤ ενεργοποιείται στις 11 Φεβρουαρίου, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, οπότε δεν αποκλείεται να συγκληθεί το Eurogroup, εκτιμώντας ότι η πίεση της ΕΚΤ ειναι πολιτική και ασκείται προς όλα τα μέρη να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή λύση που δεν θα παραβιάζει την κόκκινη γραμμη που πήρε ως εντολή, απο τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανέφερε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού υπαρχει η χρηματοδότηση από τον ELA», ενώ εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυο γραμμές στους εταίρους: εμμονή στα προηγούμενα ή μια συμφωνία μεταβατική χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λυση».

Ο στόχος είναι έως το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, αφού υπάρξει μια συμφωνία – γέφυρα. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα αποσαφηνιστούν οι θέσεις και τα χρονοδιαγράμματα και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με βάση και την εξέλιξη των διαπραγματέυσεων, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται τη λαϊκή εντολή. «Δεν μας έχουν ζητήσει γραπτές διαβεβαιώσεις», υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης ενώ στην ερώτηση αν η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, απάντησε ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά όχι και η παράλογη πολιτική. Πάντως επανέλαβε οτι δεν βοηθά την διαπραγμάτευση το πιστόλι στον κρόταφο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By