Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Γ.Βαρουφάκης: «Αν πυροβολείτε τις προοδευτικές κυβερνήσεις κερδίζουν οι εθνικιστές»

«Θα πρέπει να φοβάστε τα χειρότερα εάν οδηγείτε κυβερνήσεις σαν της Ελλάδας σε ασφυξία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

varoufakis

Οι ρατσιστές και οι εθνικιστές θα είναι οι κερδισμένοι εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες «πυροβολήσουν» τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Στη συνέντευξη του που κυκλοφορεί σήμερα – στο δεύτερο τεύχος του Charlie Hebdo που κυκλοφορεί μετά την αιματηρή επίθεση των ισλαμιστών- ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποφέρουν εάν οδηγήσουν κυβερνήσεις σαν τη δική του σε «ασφυξία».

«Αυτό λέω στους εταίρους μου: Εαν νομίζετε ότι είναι προς το συμφέρον σας να πυροβολείτε προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η δική μας, λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές, θα πρέπει να φοβάστε τα χειρότερα»…

«Μένει να κυνηγήσουμε το πνεύμα της Τρόικας, να απομακρυνθούμε από αυτή τη νοοτροπία και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον κλοιό για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Δήλωσε ότι η συνταγή της λιτότητας είναι παρόμοια με την «αφαίμαξη» που συνταγογραφούσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα «η οποία συχνά προκαλούσε επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, ενώ ο γιατρός αντιδρούσε ζητώντας νέα αφαίμαξη. Έτσι όσο περισσότερο αποτυγχάνει η λιτότητα τόσο περισσότερη λιτότητα θα συνταγογραφείται. Είναι λοιπόν επιτακτικό σήμερα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την τιμωρητική και παράλογη λιτότητα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τους πιστωτές της».

Αναφέρεται μάλιστα και στο μείζον θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στην Ελλάδα με «τεράστιο πλούτο», που όμως, δεν μπορεί να φορολογηθεί.

By