Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Γάλλοι στρατιωτικοί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους

«Πρόκειται για νεαρούς περίπου 20 ετών, κάποιοι από τους οποίους έχουν προσηλυτιστεί (στο ισλάμ), ενώ άλλοι προέρχονται από την αραβομουσουλμανική κουλτούρα»

TZIXANTISTES-2

Περίπου 10 πρώην στρατιωτικοί από τη Γαλλία, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις και τη Λεγεώνα των Ξένων, έχουν μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό διάφορων ομάδων των τζιχαντιστών, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός RFI και έγραψε η εφημερίδα L’ Opinion.

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες αυτές, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν τις επιβεβαίωσε εν μέρει. «Οι περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών τους οποίους έχει προσελκύσει η τζιχαντιστική περιπέτεια είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο», σχολίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα που αποφάσισε να λάβει η γαλλική κυβέρνηση.

«Η Υπηρεσία Προστασίας και Ασφάλειας της Άμυνας (DPSD) θα ενισχύσει την ετοιμότητά της, ενώ θα αυξηθούν τα μέσα που της διατίθενται», πρόσθεσε ο Λεντριάν.

Η πλειονότητα των πρώην στρατιωτικών μάχεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το RFI. Ένας από αυτούς είναι διοικητής μιας ομάδας περίπου δέκα Γάλλων, τους οποίους εκπαίδευσε στη μάχη στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Άλλοι είναι ειδικοί στα εκρηκτικά (…) Πρόκειται για νεαρούς περίπου 20 ετών, κάποιοι από τους οποίους έχουν προσηλυτιστεί (στο ισλάμ), ενώ άλλοι προέρχονται από την αραβομουσουλμανική κουλτούρα», επεσήμανε το RFI στον ιστότοπό του.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ και οι εταίροι της στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξαπολύσει από χθες Τρίτη 23 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ, όπως αναφέρει ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Δέκα από τις επιδρομές έπληξαν την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, και τρεις άλλες περιοχές της Συρίας. Ακόμη δέκα επιδρομές εξαπολύθηκαν στο Ιράκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By