Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Γαλλία: Επίθεση οπλισμένου ισλαμιστή σε αστυνομικό τμήμα

Ο δράστης της επίθεσης είναι Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι

353066-FrancePoliceReuters4355-1332336619-637-640x480

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ στην κεντρική Γαλλία, οπλισμένος μα μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος». «Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό», σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν οι αστυνομικές πηγές.

“Οπως αναφέρει  πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη «γη του ιερού πολέμου», πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των «απίστων» αστυνομικών ή πολιτών.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994 και γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα. «Φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» από την ώρα που εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι την τελευταία του πνοή», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας , ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By