Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Γαλλία και Μαλί συμφώνησαν στη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας

Η Γαλλία διαθέτει περισσότερους από 3.000 στρατιώτες στη Δυτική Αφρική

central_african_republic

Η Γαλλία και το Μαλί συμφώνησαν στη λήψη νέων μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής στον απόηχο της επίθεσης στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι σε εστιατόριο της πρωτεύουσας Μπαμακό, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.

«Οι δύο πρόεδροι αποφάσισαν κοινά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Μαλί», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνομιλία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον ομόλογό του τού Μαλί.

Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στο είδος των μέτρων που θα ενισχυθούν.

Η Γαλλία διαθέτει περισσότερους από 3.000 στρατιώτες στη Δυτική Αφρική που ανήκουν σε δύναμη η οποία μάχεται κατά των συνδεόμενων με την Αλ Κάιντα ενόπλων.

Την επίθεση καταδίκασε και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από το Παρίσι όπου βρίσκεται χαρακτηρίζοντάς την «αποτρόπαιη και δειλή».

«Αυτές οι αποτρόπαιες και δειλές επιθέσεις, αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες (…), το να ανοίγει κάποιος πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο γεμάτο με αθώους πολίτες, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δέσμευσή μας για την πάταξη της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της κι απ΄ όπου κι αν προέρχεται», είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By