Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Κινηματογραφική ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας 9 εκατ. ευρώ

Έρευνες διεξάγονται με την υποστήριξη αεροπορικών και αστυνομικών δυνάμεων  για τον εντοπισμό των ληστών

astinomi parisi2

Δεκαπέντε ένοπλοι λήστεψαν δύο θωρακισμένα φορτηγά που μετέφεραν κοσμήματα τη χθεσινή νύχτα ενώ κινούνταν σε εθνική οδό στο νοτιοδυτικό Παρίσι, με αποτέλεσμα να κλαπούν κοσμήματα αξίας περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Κατά τη σπάνια αυτή επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.Έρευνες διεξάγονται με την υποστήριξη αεροπορικών και αστυνομικών δυνάμεων, για τον εντοπισμό των ληστών.

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα σε σταθμό διοδίων της εθνικής οδού Α6 στην κατεύθυνση Παρίσι-Λιόν, στο ύψος της Αβαλόν, περίπου 200 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού. Η πιο θεαματική ληστεία των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία παραμένει αυτή που είχε γίνει στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο Harry Winston στο Παρίσι: το 2007, άνδρες μεταμφιεσμένοι σε ζωγράφους είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο από το οποίο αποχώρησαν με λεία ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα οι ίδιοι λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο με παρόμοιο τρόπο και έφυγαν με λεία αξίας 71 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κακοποιοί δικάζονται αυτή την περίοδο από δικαστήριο του Παρισιού.

By