Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Γαλλία: Μπαρ και εστιατόρια ανεβάζουν ρολά – 20 τα κρούσματα της «ινδικής» μετάλλαξης

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων στους εξωτερικούς χώρους, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 19 Μαΐου, παρά τα κρούσματα της «ινδικής» μετάλλαξης του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί. Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου στελέχους.

Στη Γαλλία περίπου 20 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στη μετάλλαξη του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα (10/5) στο δίκτυο LCI TV ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Επίσης, επισήμανε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ έχει αρχίσει να μειώνεται και ως εκ τούτου το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, όπως ήταν προγραμματισμένο. «Οι προοπτικές φαντάζουν μάλλον καλές και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Γαλλίας έπεσε την Κυριακή (9/5) για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου κάτω από τις 5.000, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού «παραλλαγή ανησυχίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν να περιέχει μεταλλάξεις που ενδεχομένως καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό, προκαλούν βαρύτερη νόσηση ή δεν καλύπτονται από την ανοσία που προκαλούν τα εμβόλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By