Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Γαλλία: Προηγείται ο Σαρκοζί, σύμφωνα με τα exit poll

Έπεται το Εθνικό Μέτωπο με τη Μαρίν Λεπέν

sarkozi

Η αύξηση της συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας φαίνεται πως περιόρισε τη δύναμη του ακροδεξιού Εθνικού Μέτωπου (FN) της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία. Οι Γάλλοι προσήλθαν στις κάλπες και -σύμφωνα με τα exit poll- ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), το οποίο άφησε πίσω του τόσο τη Μαρίν Λεπέν, όσο και τους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αποχή από τις κάλπες και η απάθεια θα ήταν η καλύτερη «τροφή» για το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Η αύξηση της συμμετοχής (στις 17:00 το απόγευμα η συμμετοχή έφτανε το 43% σε σχέση με ποσοστό 36% που είχε σημειωθεί την ίδια ώρα το 2011) οδήγησε στην πρώτη θέση το UMP και τους συμμάχους του, με μεγάλη διαφορά μάλιστα από το δεύτερο κόμμα.

Σύμφωνα με τα exit poll για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο εμφανιζόταν ενισχυμένο στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να περιορίζει τη δύναμή του.

Ο Monde δίνει στο UMP και τους συμμάχους του ποσοστό περισσότερο του 37%, στους Σοσιαλιστές ποσοστό περίπου 27% και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ποσοστό 23 – 26%.

Η Liberation αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν στους Σοσιαλιστές ποσοστό 27 – 28%, στο UMP και τους συμμάχους του ποσοστό 36 – 38% και στο κόμμα της Λεπέν ποσοστό 24%, ενώ ένα ποσοστό 6 – 10% συγκεντρώνει το Αριστερό Μέτωπο.

Το πρακτορείο Reuters φέρνει το Εθνικό Μέτωπο στη δεύτερη θέση, πίσω από το UMP.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By