Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γαλλία: Προσπαθεί να βάλει «φρένο» στα κορονοπάρτι, μία ημέρα μετά την άρση του lockdown

Γάλλοι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να μην χαλαρώνουν την προσοχή τους έναντι της Covid-19, αφότου ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στη χαλάρωση των περιορισμών οργανώνοντας πάρτι στους δρόμους, αργά τη νύχτα.

Από χθες, τα καφέ και τα εστιατόρια στη Γαλλία επιτρέπεται να εξυπηρετούν πελάτες στους εξωτερικούς χώρους και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 21.00 το βράδυ.

Στην πόλη Ρεν, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων χόρευε γύρω από μια φωτιά, σε κεντρική πλατεία, μετά τις 21.00 χθες το βράδυ και την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό καταστολής κινήθηκαν για να διαλύσουν το πλήθος, σύμφωνα με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Σε έναν δρόμο στο Παρίσι, γεμάτο με καφετέριες, πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων παρέμειναν καθισμένες στα τραπεζάκια, σιγοπίνοντας το ποτό τους, μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απτόητοι παρά τις αστυνομικές περιπολίες.

Στην πόλη Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πλήθη νέων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων χωρίς μάσκες, έπιναν και χόρευαν στην κεντρική πλατεία, έως τουλάχιστον τις 11 το βράδυ χθες, όπως μετέδωσε το γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αντιδρώντας σε αυτές τις σκηνές, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ προέτρεψε τους πολίτες να επιδεικνύουν συλλογική πειθαρχία και να σέβονται τους κανόνες που παραμένουν σε ισχύ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By