Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

GameStop: Άλμα 25% μετά την πώληση μετοχών αξίας 933 εκατ.

Η μετοχή της GameStop σημείωσαν άνοδο 25% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση της Τρίτης, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε βγάλει περίπου 933 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών.

Οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών σημείωναν άνοδο 25,11%. Οι αγορές θα ανοίξουν ξανά σήμερα Τρίτη, αφού παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα για την Ημέρα Μνήμης.

Η GameStop δήλωσε την Παρασκευή ότι έβγαλε κοντά στα 933,4 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση 45 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε σε ποια τιμή πωλήθηκαν οι μετοχές, αλλά δήλωσε ότι η συναλλαγή ήταν μια λεγόμενη προσφορά «at-the-market». Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές πωλήθηκαν σε τιμή αγοράς και όχι σε προκαθορισμένη τιμή. Τα σχέδια για την πώληση των μετοχών είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, εν μέσω της αναζωπύρωσης της τρέλας των μετοχών meme.

Η πώληση έρχεται μετά την ανάρτηση του λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης «Roaring Kitty», ο οποίος βρισκόταν πίσω από το short squeeze του 2021 σε εταιρείες όπως η GameStop, για πρώτη φορά μετά από εκείνη την περίοδο, ξανά στο διαδίκτυο.

Οι μετοχές της GameStop σημείωσαν δραματική άνοδο καθώς η μετοχή παρασύρθηκε από τη φρενίτιδα, φτάνοντας στο υψηλό των 64,83 δολαρίων στις 14 Μαΐου, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200% από το κλείσιμο της 10ης Μαΐου. Οι μετοχές έπεσαν και πάλι λίγο αργότερα, κλείνοντας πάνω από 50% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Μαΐου.

By