Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γάζα: Δύο παλαιστίνιοι νεκροί και 99 τραυματίες σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Δύο παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 99 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας και η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν ότι σήμερα το μεσημέρι ένας έφηβος σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια συγκρούσεων.

Νωρίτερα σήμερα ένας 21χρονος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του χθες το βράδυ από θραύσματα οβίδας ισραηλινού άρματος μάχης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 40.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του συνοριακού φράκτη μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιούνται σήμερα για να τιμηθεί η πρώτη επέτειος από την «Πορεία της Επιστροφής».

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ παλαιστίνιοι ακτιβιστές φορώντας πορτοκαλί γιλέκα προσπαθούσαν να κρατήσουν τους διαδηλωτές σε απόσταση παρότι κάποιοι από αυτούς έφτασαν στον φράκτη.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες της Γάζας να μη πλησιάζουν στον φράκτη στη διάρκεια των διαδηλώσεων καλώντας τους να κρατήσουν απόσταση 300 μέτρων από τον φράκτη.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας καλούνται σήμερα 30 Μαρτίου να διαδηλώσουν μαζικά κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που τους χωρίζει από το Ισραήλ, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την «Πορεία της επιστροφής», το κίνημα που ξεκίνησε πέρυσι με διαδηλώσεις που γίνονταν κάθε Παρασκευή και αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη απ” όπου εκδιώχθηκαν ή τα οποία εγκατέλειψαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ το 1948.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By