Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γάζα: «Οι χειρότεροι βομβαρδισμοί» – Νύχτα κόλασης με χτυπήματα από στεριά, θάλασσα και αέρα

Νεκρός ένας εκ των σχεδιαστών της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου – «Επεκτείνουμε τη χερσαία επιχείρηση» ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι Ισραηλινοί, τα στρατεύματα των οποίων αποσύρθηκαν από τη Λωρίδα νωρίς το πρωί του Σαββάτου – Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων λόγω έλλειψης επικοινωνίας

Οι χθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί των δυνάμεων του Ισραήλ από στεριά, θάλασσα και αέρα (περίπου 100 μαχητικά συμμετείχαν στην επιείρηση) ήταν «οι χειρότεροι από την αρχή του πολέμου, εδώ και τρεις εβδομάδες» και έβαλαν σε μια νέα φάση τον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς. Αυτό τόνιζαν από τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι και επανέλαβαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι βομβαρδισμοί ήταν αδιάκοποι στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας, κυρίως στη βόρεια περιοχή από την Τζαμπαλίγια έως την Μπέιτ Λαχία και την Μπέιτ Λαχούν αλλά και ανατολικά της Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και στο Χαν Γιουνίς στο νότο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν αποχωρήσει, πλέον, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ η περιοχή είναι βυθισμένη στην ομίχλη, μετά τα αδιάκοπα νυχτερινά πυρά.

Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι έδωσαν μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με τις δυνάμεις των IDF.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, διότι η σύνδεση με τις ιατρικές ομάδες που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης διακόπηκε (οι Γιατροί του Κόσμου ανακοίνωσαν πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την ομάδα τους στη Γάζα), μετά τη βλάβη στο δίκτυο του Διαδικτύου στη Λωρίδα της Γάζας.

By