Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Γενεύη: Εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε αυτοκίνητο Σύρων

Οι Σύροι συνελήφθησαν και ανακρίνονται

europe policemen

Δύο Σύροι υπήκοοι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Γενεύη και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune de Geneve δεν είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη τους. Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν το περιστατικό συνδέεται με το υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, που έθεσαν οι αρχές της Γενεύης την Πέμπτη.

Η Γενεύη παραμένει σήμερα στο επίπεδο συναγερμού 3 της πεντάβαθμης κλίμακας απειλής, στο οποίο τέθηκε έπειτα από μία «συγκεκριμένη» τζιχαντιστική απειλή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 4 υπόπτων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, ενώ ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες σχετίζονταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη δήλωσε που εξέδωσε το γραφείο της Εισαγγελίας στη Βέρνη, «οι ομοσπονδιακές αρχές έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές της Γενεύης πράγμα που οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να αναλάβουν δράση».

By