Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Γεννηματά για trafficking: Να βγάλουμε στο «φως» όλους όσοι σήμερα ζουν στο σκοτάδι

Δημιουργικό διάλογο για το trafficking που θα καταλήξει σε άμεσες ενέργειες ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «η εμπορία ανθρώπων είναι σύγχρονη σκλαβιά. Ένα έγκλημα κατά της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητάς τους. Γι’ αυτό και η σημερινή μέρα μας θυμίζει την υποχρέωσή μας να βγάλουμε στο «φως» όλους όσοι σήμερα ζουν στο σκοτάδι».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση. «Είναι επιτέλους ώρα για έναν δημιουργικό διάλογο, που θα καταλήξει σε άμεσες ενέργειες.

Για να αντιμετωπίσουμε τα εγκληματικά κυκλώματα, να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τα θύματα, να προωθήσουμε την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των νόμιμων μεταναστών». Μάλιστα, ανέφερε ότι η σημερινή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή στέλνει θετικό μήνυμα για κοινό μέτωπο όλου του πολιτικού κόσμου.

Αναλυτικά, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

Η εμπορία ανθρώπων είναι σύγχρονη σκλαβιά. Ένα έγκλημα κατά της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητάς τους. Γι’ αυτό και η σημερινή μέρα μας θυμίζει την υποχρέωσή μας να βγάλουμε στο «φως» όλους όσοι σήμερα ζουν στο σκοτάδι.

Πορνεία, επαιτεία, εξαναγκαστική εργασία, μας καλούν να αντιδράσουμε. Είναι επιτέλους ώρα για έναν δημιουργικό διάλογο, που θα καταλήξει σε άμεσες ενέργειες. Για να αντιμετωπίσουμε τα εγκληματικά κυκλώματα, να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τα θύματα, να προωθήσουμε την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των νόμιμων μεταναστών.

Η σημερινή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή στέλνει ένα θετικό μήνυμα για ένα κοινό μέτωπο όλου του πολιτικού κόσμου.

Ας το αξιοποιήσουμε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By