Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Γεννηματά: «Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα»

Τι ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου

gennimata

«Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη».

Αυτό επισήμανε από την Κύπρο όπου βρίσκεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Και ευχήθηκε να κλείσουν το συντομότερο δυνατό οι πληγές έτσι ώστε «να γιορτάσουμε τις επόμενες επετείους κάτω από άλλες συνθήκες, να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα»

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων της κυρίας Φώφης Γεννηματά από την Λευκωσία είναι το ακόλουθο

«Είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα νιάτα του Ελληνισμού που μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους. Η ημέρα σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821, γιατί με τη θυσία τους και τον αγώνα τους είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.

Αυτές τις αρχές και τις αξίες καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία.

Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας.

Εύχομαι το συντομότερο δυνατό, να κλείσουν οι πληγές μας και να γιορτάσουμε τις επόμενες επετείους κάτω από άλλες συνθήκες, να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By