Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Γεννηματά: Ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο Τσίπρας από την κεντροαριστερά

Οι απαντήσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

gennimataB

Σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη για την Οικονομία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για τους λόγους που πρέπει να εμπιστευτούν το κόμμα της οι ψηφοφόροι: «Εμείς έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώση και ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε σκληρά, το έχουμε κάνει και στο παρελθόν».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τους τελευταίους επτά μήνες. «Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιους να εμπιστευτεί», είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα ήταν νικητής. Έφερε στην πόρτα μας το Grexit και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε γνώση, έχουμε ικανότητα, πρέπει να διώξουμε στο μέλλον τις υποχρεώσεις για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη» είπε η Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Ζητάμε δύναμη για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας και να κλείσουμε την διαπραγμάτευση».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της έχει κατασυκοφαντηθεί, ωστόσο «κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι έχουμε βάλει το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Το μεγάλο πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα ήταν η αδράνεια της κυβέρνησης. Ακούσαμε ότι λιάζονται ή ότι ενισχύουν την τοπική οικονομία. Πρέπει να πείσουμε την Ευρώπη ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Δε μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας το ζήτημα. Η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δε μπορεί να ξεχωρίσει ποιοί είναι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο και ποιοι πρέπει να γυρίσουν πίσω. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει ριζική αλλαγή, με κατεύθυνση πανευρωπαϊκή. Με προστασία των νησιών μας και σεβασμό της προσωπικότητας. Τώρα πρέπει να δράσουμε.

Στην ερώτηση ελεύθερου θέματος η κ. Γεννηματά κάρφωσε και πάλι τον Α. Τσίπρα και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «μετανάστευσαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουν σπίτι τους.

Κληθείσα να απαντήσει στην ερώτηση γιατί δε συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ στην επαναδημιουργία της δημοκρατικής παράταξης, η κ. Γεννηματά απάντησε:

«Την αναβίωση της κεντροαριστεράς θα την πετύχουμε με τους χιλιάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Σε όσους πορευτήκαμε μαζί, τους καλώ να γυρίσουν στο σπίτι τους. Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το κοινό μας σπίτι».

By