Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είπε «δεν φταίει για όλα ο Σόιμπλε» -Μαξίμου: Δεν είπε αυτό ακριβώς

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και Φώφης Γεννηματά με αφορμή μια φράση που φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός για την στάση του Βόλφκαγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τόνισε: «Είπε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας ότι «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε» και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. Ολοι γνωρίζουμε τις ευθύνες του κ. Σόιμπλε, αλλά οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες στην Ελλάδα που ζουν 7 χρόνια σε βαθιά λιτότητα, χωρίς να έχουν αυτή τη στιγμή προοπτική εξόδου από την κρίση, περιμένουν να ακούσουν από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να παραμείνει κανείς στην Ευρωζώνη, σε αυτή την μεγάλη οικογένεια».

Αντιδρώντας, το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση για τον κ. Σόιμπλε, που αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά»,

Οπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές «ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες για το ότι «δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν».

(Visited 1 times, 1 visits today)