Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Γεννηματά: Πλούσια στα λόγια, λίγη στις πράξεις η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας πουλώντας κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια σε distress funds. Αυτά που ο κύριος Τσίπρας πριν από λίγο καιρό έλεγε κοράκια της αγοράς»

gennimata

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει με σημερινή δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα περάσουν σε distress funds.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας πουλώντας κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια σε distress funds. Αυτά που ο κύριος Τσίπρας πριν από λίγο καιρό έλεγε κοράκια της αγοράς».

Όπως επισημαίνει ωστόσο η κ. Γεννηματά, «ο κατήφορος συνεχίζεται χειρότερα στον τομέα της κοινωνικής  πολιτικής», καθώς τώρα η κυβέρνηση κόβει «κατά 50% το επίδομα θέρμανσης για τους οικονομικά αδύναμους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα το Κορωπί και στην συνέχεια το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, απ” όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και για συνεχή υποβάθμιση της ζωής τους.

Στην δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Στην Ανατολική Αττική, μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, η εγκατάλειψη στα σχολεία και στα κέντρα υγείας, είναι πρωτοφανής.

Πάρα πολλά κενά στα σχολεία, πάνω από είκοσι δάσκαλοι και εκατό εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων λείπουν, τα ολοήμερα σχολεία καλούν τους μαθητές Δευτέρα και Πέμπτη τα περισσότερα είναι κλειστά σε κάθε περίπτωση υπολειτουργούν. Και στα κέντρα Υγείας η κατάσταση είναι απελπιστική όπως εδώ που βρισκόμαστε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Δύο γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις εφημερίες, με φιλότιμο και πάρα πολύ δουλειά, όμως δεν φτάνουν. Σαράντα κενά στην Ανατολική Αττική, γιατρών όλων των ειδικοτήτων δεν καλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων αυτών. Πλήρης αδιαφορία. Είναι ντροπή. Η κυβέρνηση αυτή που είναι πολύ πλούσια στα λόγια και στις υποσχέσεις, είναι λίγη στις πράξεις και στα έργα. Εμείς θα τα φέρουμε όλα τα θέματα αυτά στη Βουλή και θα απαιτήσουμε απαντήσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By