Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γεννηματά: Τέσσερες προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων

Δηλώσεις της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση της με το προεδρείο ΓΣΕΕ

Δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου

Τέσσερις νέες προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,  μετά τη συνάντηση της με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως είναι «ντροπή» το γεγονός ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας».

Όπως είπε οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν και πως τα μέτρα αφορούν νέους ανέργους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας.

«Αφορούν εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία».

Η Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή της με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι «έχουμε ανάγκη από ένα νέο συνδικαλισμό» και από νέο πολιτικό λόγο καθώς έτσι θα υπάρξουν «συλλογικές συμβάσεις που θα εφαρμόζονται, κανονικούς μισθούς, κανονική ζωή, με ανθρωπιά».

  • Οι τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των ανέργων

Πρόταση 1η

Με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, λιμνάζουν επί 8 μήνες εγκεκριμένα προγράμματα 800 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, με εμπροσθοβαρείς δράσεις.

Απ’ αυτά μόλις πρόσφατα φάνηκε να προχωρεί ένα πολύ μικρό μέρος για την Κοινωνική εργασία.

Ζητώ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων, που θα συμβάλλει στην απασχόληση 140.000 ανέργων.

Να προχωρήσει με την σύμπραξη των Κοινωνικών εταίρων (για συμβουλευτικές υπηρεσίες), ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πρόταση 2η

Να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα απόκτησης εργασίας εμπειρίας για νέους ανέργους. Στόχος η ένταξη 80.000 νέων ανέργων.

Πρόταση 3η

Να υλοποιηθούν τα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος η ένταξη 80.000 ακόμα ανέργων.

Πρόταση 4η

Να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και ταcapitalcontrols),αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας.Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By