Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γεωργιάδης: Aισιόδοξος για την πορεία της χώρας

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στο διεθνές συνέδριο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου

bouli-adonis-georgiadis
Όπως ανέφερε, οι  ψευδαισθήσεις της ελληνικής κοινωνίας,  οι οποίες απέτρεψαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν όσα ήταν απαραίτητα, τελειώνουν πλέον, ανοίγοντας δρόμο για τη δημιουργία μίας «διαφορετικής Ελλάδας».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε με έχουν αποκαλέσει Κασσάνδρα. Είχα πει ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες. Έφυγαν περίπου 28 δισ. Είχα πει προεκλογικά ότι εάν κερδίσουν τις εκλογές θα βρεθούμε σε μία κυβέρνηση όχι μόνο που δεν θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, αλλά και ότι δεν θα υπάρχει σταθερότητα.

Ωστόσο, προβλέπω, πλέον, ότι το μέλλον της χώρας μας θα είναι λαμπρό. Τους επόμενους μήνες είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα δείτε μια διαφορετική Ελλάδα. Επειδή αυτό που ζούμε τώρα είναι το τέλος όλων των ψευδαισθήσεων που κρατούσαν τη χώρα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις αιχμάλωτες, χωρίς να μπορούν να συγκρουστούν με πολιτικάντικα συμφέροντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε: «Όσο και εάν φαίνονται τα πράγματα δυσοίωνα, σας διαβεβαιώνω ότι το μέλλον μας θα είναι λαμπρό. Ήθελε η κοινωνία να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα μας δώσει τσάμπα λεφτά. Όταν η κοινωνία ηρεμήσει, η χώρα θα αποτελέσει μία χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Σε επίρρωση των εκτιμήσεών του, ότι οι μύθοι που καλλιεργήθηκαν στην κοινωνία ήρθε η ώρα δια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαλυθούν, εξέλιξη που προοιωνίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, έφερε παράδειγμα την επένδυση Χρυσού στη Θράκη:

«Δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε την επένδυση χρυσού στην Θράκη διότι υπήρχε ένα κίνημα δημάρχων που έλεγε ότι το έργο θα καταστρέψει τον τόπο. Τώρα λοιπόν, που έχουν καταρρεύσει οι ψευδαισθήσεις ότι δήθεν οι Ρώσοι θα μας έδιναν λεφτά, θα μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα περισσότερο φιλική επιχειρηματικά» είπε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αλλά για διάφορους λόγους τον είχαμε αφήσει αναξιοποίητο. Σε αυτή την προσπάθεια για νέα Ελλάδα, θα χρειαστούμε εκείνους τους ανθρώπους που θα υποδείξουν τον τρόπο για να κάνουν την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με το σωστό τρόπο. Θέλουμε να σεβαστούμε το περιβάλλον διότι πιστεύουμε ότι για να σταθεί μία επένδυση είναι απαραίτητη η προστασία του περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στο Συνέδριο, ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι: «Συνέδρια όπως αυτό μας δείχνουν παραδείγματα από άλλες χώρες που σέβονται το περιβάλλον, όπως η Φινλανδία και η Αυστραλία. Το ότι σέβονται το περιβάλλον δεν τους έχει εμποδίσει να αξιοποιήσουν τον ορυκτό τους πλούτο. Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν να συνδυάσεις τις επενδύσεις όχι μόνο χωρίς να καταστρέφεις περιβάλλον αλλά αναβαθμίζοντάς το».