Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Γεωργιάδης: Aλυσίδα super market προχώρησε σε αύξηση τιμών την ημέρα ανακοίνωσης του lockdown

Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτικών μηχανισμών έπεσε σύμφωνα με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη μεγάλη αλυσίδα super market η οποία προχώρησε σε αύξηση τιμών βασικών προϊόντων την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δεύτερο lockdown.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάζοντας ρύθμιση για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας είπε «εντοπίσαμε αυξήσεις σε τιμές προϊόντων.

Υπήρξε αλυσίδα super market που προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown» και υπογράμμισε ότι εως την 28η.2.2021 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπο φυσιολογικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την συμφορά του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των super market έχουν δείχνει συνέπεια.

Μόνο μια αλυσίδα προχώρησε σε αυξήσεις. Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων» ανέφερε ο υπουργός.

Πέραν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την έλευση μεγάλης επένδυσης στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης. Προκειμένου δε το enterprise Greece να εξετάσει τον φάκελο ως προς το επιστημονικό του σκέλος για να ενταχθεί η επένδυση σε fast track διαδικασίες, θα ενεργοποιηθεί στην εξέταση των στοιχείων και η γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By