Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Γεωργιάδης από τη Βαρβάκειο: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Στα περσινά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επισκεπτόμενος από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση την Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειο).

Ανέφερε, ακόμη: «Όπως θυμάστε κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου να μείνουν οι τιμές στο αρνί στο κατσίκι φέτος στα περσινά επίπεδα (…) Γιατί εμείς στο υπουργείο κάναμε τη δουλειά μας και γιατί όλη μας η πολιτική δούλεψε. Τώρα το ξέρω ότι πολλοί θέλουν να μου ασκούν μονίμως κριτική και να με κατηγορούν για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα. Το δέχομαι ως ένα βαθμό. Δεν πειράζει όμως. Η αλήθεια είναι πως οι τιμές εδώ είναι ένα μερίδιο και της δικής μου επιτυχίας και του Υπουργείου και της Κυβερνήσεως. Για τον φτωχό συμπολίτη μας που έπρεπε να κάνει φέτος γιορτές. Και θέλω να ευχαριστώ τη Βαρβάκειο γιατί είχαμε αρκετές συναντήσεις. Δεν καταφέραμε να κάνουμε “καλάθι” με την επίσημη έννοια του όρου, αλλά πάντως όλο το χρόνο κάναμε τη δουλειά μας».

Πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Το καλάθι έδωσε την ευκαιρία στον ευάλωτο συμπολίτη μας να μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και να έχει 1.000 προϊόντα στα οποία εδώ και έξι μήνες δεν έχει αυξηθεί η τιμή ένα λεπτό. Κι αυτό δεν είναι επικοινωνία. Αυτό είναι πραγματικότητα».

Από 9,69 ευρώ/κιλό ξεκινούν πλέον οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σημειώνετασι σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

By