Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Δεν είναι τώρα η ώρα για τις επιχειρήσεις να βγάλουν κέρδη – Πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία

«Σήμερα μπήκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αλυσίδα σουπερ μάρκετ ύψους 140.000 ευρώ γιατί ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχαμε επιβάλλει», τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πολλαπλάσιο κόστος για τους πολίτες θα προκαλέσει ενδεχόμενη μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων χωρίς ταυτόχρονα αντισταθμιστικά μέτρα σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές εντατικοποιούν τους ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας υπογραμμίζοντας πως «σήμερα μπήκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αλυσίδα σουπερ μάρκετ ύψους 140.000 ευρώ γιατί ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχαμε επιβάλλει».

«Δεν είναι η ώρα να βγάλει κανείς κέρδη. Τώρα πρέπει όλοι να μειώσουμε τα κέρδη μας όσο γίνεται περισσότερο. Να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και με μια μικρή ζημία για μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια στην λαίλαπα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης με παρέμβασή του στην Βουλή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου για αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Απαντώντας στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων είπε πως «όντως, μειώνοντας του φόρους μπορείς να θεραπεύσεις ένα μεγάλο κομμάτι των αυξήσεων. Αυτό όμως δεν θα γίνει χωρίς κόστος για τον πολίτη – αφήστε το κράτος» για να εξηγήσει ότι η απώλεια των φορολογικών εσόδων χωρίς μέριμνα για αναπληρωσή τους από άλλες πηγές θα προκαλέσει ανατροπή του προϋπολογισμού, αναταραχή στις αγορές και αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

«Αν αρχίσει να ανεβαίνει το κόστος δανεισμού αυτό δεν αφορά τους πολίτες; Δεν θα ανέβει το επιτόκιο και για τους πολίτες που έχουν δάνεια; Θα γλιτώσουν το κόστος του πρατηρίου καυσίμων και θα πληρώσουν τα τριπλάσια στα δάνεια» είπε για να υπενθυμίσει πως αντίστοιχες πολιτικές του παρελθόντος οδήγησαν στην χρεοκοπία.

By