Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το real estate

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Real Estate Conference που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο διενέργειας κλαδικών συνεδρίων, με στόχο την ανάδειξη εταιρειών που έχουν κοινό αντικείμενο δραστηριοποίησης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο “Αδωνις Γεωργιάδης.

O υπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον κλάδο του real estate και αυτό έχει αρχίσει, αλλά και θα συνεχίσει να γίνεται, με μία σειρά μέτρων, φορολογικού και όχι μόνο χαρακτήρα» τόνισε, κάνοντας επίσης αναφορά στην Golden Visa και τις δυνατότητες που αυτή μπορεί να προσφέρει ως σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την όλη πορεία του κλάδου, τονίζοντας πως από πλευράς κυβέρνησης έχει ήδη δρομολογηθεί ένα ισχυρό πλέγμα πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι μετά από το 2018 ανοίγει ένας νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων, ο οποίος φαίνεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2027. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιμένουμε τον ρυθμό μεταβολής των ακινήτων να κορυφωθεί το 2020-2021 κοντά στο 8% και στη συνέχεια να επιβραδυνθεί στα επίπεδα του 3% προς το τέλος της περιόδου» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της QRA, Αλέξιος Κοτσιώρης, τόνισε πως η οικονομική ανάκαμψη δημιουργεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές ακινήτων, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στα επενδυτικά ακίνητα σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σημείωσε την υψηλή ζήτηση που υπάρχει για την αγορά μισθωμένων ακινήτων.

To Real Estate Conference εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου του Χρηματιστηρίου για την ενίσχυση προβολής των εταιρειών, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, αλλά και την βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη 9 εισηγμένων και μη εταιρειών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές το προφίλ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεών τους.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Briq Properties Intercontinental International, Lamda Development, Mπλε Κέδρος, Noval Property, Prodea Investment, Reds Trade Estates καιTrastor.

Το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν αυξημένο, στοιχείο που αποτυπώνεται από τον αριθμό των κατ” ιδίαν και ομαδικών συναντήσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 400.

Περισσότεροι από 80 επαγγελματίες της αγοράς έδωσαν το «παρών» εκπροσωπώντας 35 εταιρείες (διαχειριστές κεφαλαίων και χρηματιστηριακές εταιρείες).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By